/ НЧ "Братство 1869"
Изтече крайният срок за участие в Тринадесетото издание на Националния литературен конкурс за поезия „Биньо Иванов” - Кюстендил 2019, чийто организатори са Община Кюстендил и читалище „Братство 1869”.

Близки и приятели на поета Биньо Иванов отбелязаха 80-годишнината от рождението му

В анонимната надпревара тази година заявиха участие 128 поети с 341 стихотворения. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени в навечерието на 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, обяви председателят на НЧ "Братство 1869" Иван Андонов.

Литературният конкурс е ежегоден и се провежда под патронажа на кмета на Община Кюстендил Петър Паунов. В него могат да участват автори от цялата страна с три непубликувани произведения.

Целта на конкурса е да продължи ярката литературна традиция на Кюстендил, за чието обогатяване и развитие има безспорен принос творчеството на Биньо Иванов - поетът, свързал трайно съдбата си с този град.

Победителите ще бъдат определени от жури в състав: Председател Димитър Христов - секретар на Съюза на българските писатели и членове: литературният критик Константин Еленков, българската поетеса и литературен критик Анжела Димчева и кюстендилският писател и журналист Благой Ранов.