11 от 31 водачи на листи на Граждански диспут в Кюстендил
11 от 31 водачи на листи на Граждански диспут в Кюстендил / netinfo

Една трета от водачите на листи в Кюстендилски избирателен район се отзоваха на поканата за Граждански диспут, отправена от Инициативния комитет на протестиращите срещу монополите в Кюстендил. 31 партии и коалиции издигат кандидати за депутати в района. На Арката на площад "Велбъжд" дойдоха 11 от тях, като в редакцията на Дарик постъпи информация, че поканата не е стигнала до поне един от водачите.

"Това не е предизборна кампания, за да представяме листи. Това е среща на гражданското общество в Кюстендил с водачите на листи, за да представят техните програми- икономическата политика за развитието на Кюстендил; политиката за доходите- откриване на нови работни места, увеличаване доходите на хората; трето- борбата с монополите", каза в началото на диспута Иван Костов от Инициативния комитет.

Повечето водачи на листи имаха подкрепа на площада от представители на своите щабове. Пред Арката с протестиращите бе отново кметът Петър Паунов, заедно със зам.- кметът Виктор Янев. Около 100 души слушаха дебатите на живо.

11 от 31 водачи на листи на Граждански диспут в Кюстендил
netinfo

"Какво ни изкара на улицата? Първо- високата цена та тока, ниските доходи, ширещата се безработица- 20%, по неофициални данни. Жителите на Кюстендил са 40 000, 12 000 са роми, 5 000 са регистрирани граждани от Македония и Сърбия. Младите хора ги няма. Защо се получава това?, защото няма работа, ниски са доходите. Хората се обезвериха, нямат доверие в държавата и съдебната система. Това ни изкара на улицата. Изкараха ни също всичките 23 политически партии, които 23 години са на власт. Те ни изкараха, никой не ни е организирал", каза още Иван Костов.

11 от 31 водачи на листи на Граждански диспут в Кюстендил
netinfo