1 лв. на час в „синя зона и платените паркинги в Дупница
1 лв. на час в „синя зона и платените паркинги в Дупница / Дарик Кюстендил, архив

1 лв. на час да струва престоя в „синя зона" и платените паркинги в Дупница, това решиха на днешната сесия общинските съветници, освен това паркинга при парк „Рила" също става платен. Не беше прието предложението на ОДС паркинга да бъде изваден от списъка с платените паркинги, на същото мнение бяха и от БСП. Според тях не е нормално отивайки да се разходят в парка хората непрекъснато да си гледат часовника, за да не пресрочат времето. Предложението обаче не срещна одобрението на останалите общински съветници и паркинга остана в този списък.

При докладната записка за цените в „синя зона"и платените паркинги съветниците взеха решение - цената за служебен абонамент ще е 600 лв. Отпада еднодневната такса за паркиране от 2 лв. На паркинга при парк „Рила" също ще е 1 лв. на час, като там посетителите ще имат 1 час бонус, и след него ще трябва да плащат.

Не бяха приети предложенията за 1 лв. на ден на паркинга в парка направено от ОДС, за 2 лв. на ден от Икономическата комисия, за оставане на 400 лв. годишен служебен абонамент - предложение поставено от д-р Лорета Николова, за което тя представи и подписка от работещи в ДКЦ. Те са против предвидената от 600 лв. такса за годишен абонамент. Арх. Асен Пилев предложи на парка цената да бъде 0,50 лв. на час, но да се таксува и в почивните дни. Нито едно от направените предложения не бе прието.