Жулиета Димитрова, Димитровград
Жулиета Димитрова, Димитровград / Личен архив на Жулиета Димитрова
Жулиета- жена в полицейска униформа
96518
Жулиета- жена в полицейска униформа
  • Жулиета- жена в полицейска униформа
Жулиета Димитрова е единствената жена в униформа в димитровградското Районно управление на полицията и нежното му лице. На 24 години, от село Добрич. Завършила Академията на МВР, предпочита да се върне в родното място и избира Димитровград, където били и стажовете й, въпреки че има възможност да работи в столицата или който и да е голям град.

Решението да стане полицай взема още в 11 клас на ПМГ „Иван Вазов“. След приключване на гимназията единственото висше учебно заведение, в което кандидатства, е МВР академията. Разказва, че родителите и близките й приели и подкрепили този избор, макар и никой от тях да няма общо със системата. Все пак, това е една престижна професия, макар и все още да е считана повече за мъжка, коментира Жулиета. Трябва да има обаче, дами и в полицията, убедена е тя.

Жулиета Димитрова, Димитровград
Личен архив на Жулиета Димитрова

Споделя, че колегите й в Димитровград я приели сърдечно и позитивно. За година и половина, като полицейски инспектор в група „Териториална полиция“ на сектор охранителна в   димитровградското управление, не съм почувствала колегите ми по някакъв начин да ме делят. Напротив, подкрепят ме и ми помагат, разказва тя. Районен инспектор е за кв. Славянски и селата Горски извор, Светлина, Върбица и Бодрово. Признава, че хората там повече й се радват. Както и, че макар да е трудна, харесва работата си, защото всеки ден е различен с нови предизвикателства.

Жулиета Димитрова Димитровград
Личен архив на Жулиета Димитрова

По думите й хората, които я срещат с униформа по улиците, са приятелски настроени. До момента не е била обект на грубост или обиди от страна на когото и да било. На няколко пъти обаче, за работата си вече е получавала похвали и награди от ръководството. Щастлива и удовлетворена съм, когато съм свършила това, което трябва и хората ни благодарят за помощта, споделя Жулиета Димитрова.

Не крие, че за нея 8 март е по-специална дата, тъй като на този ден получава много поздрави и цветя от колегите си. Чуйте още в приложения файл.