избори
избори / Дарик радио, Архив
Единственият водач, който до този момент подаде заявление за регистрация за парламентарните избори на 26-ти март в РИК Хасково е Лена Василева от София, която ще води листата на „Зелените”.

Срокът за регистрация на кандидат-депутатските листи изтича на 21-ви февруари.

Вече е ясно, че листата на коалиция „БСП за България” ще бъде водена от журналистката Елена Йончева. Днес стана ясно, че начело на Обединените патриоти в Хасковска област ще е Павел Шопов.

Според кулоарната информация от партийните централи, водач на листата в Хасково на ГЕРБ ще е бившия енергиен министър Делян Добрев. Първи в Реформаторския блок ще е екскмета на Димитровград Стефан Димитров.

Най-пестелива е информацията около основните конкуренти - ДПС и ДОСТ. Водачеството за Хасково на Движението се оспорва между Рамадан Аталай и бившия министър на екологията в кабинета "Орешарски" - Станислав Анастасов. От ДОСТ също още не са посочили име на първия в листата си, но се предполага, че това ще бъде или лидерът на партията Лютви Местан или Орхан Исмаилов. Името на адвоката Атанас Стоилов се спряга за човека на Марешки в Хасковска област.

Коалицията на АБВ и Движение 21 най-вероятно ще заложат на Костадин Костадинов от Варна.  Инициативният комитет се очаква да издигне като независим кандидат за депутат Георги Богданов.