медикаменти Турция Капитан Андреево
медикаменти Турция Капитан Андреево / пресцентър, Агенция
Шофьорът представил документи за превозване на ламинат
Митническите служители на МП Капитан Андреево откриха голямо количество медикаменти в товарен автомобил, влизащ в страната от Турция. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

На 12.02.2023 г.,около 02.00 часа, на пункта пристига влекач с полуремарке с чужда регистрация. Шофьорът представя пред митническите служители редовни документи за превозваната стока – ламинат от Турция за Албания. По метода „анализ на риска“ дежурните митнически служители селектират камиона за щателна митническа проверка, включително с рентген.

Митничари задържаха 125 кг болкоуспокояващи и сексуални стимуланти

При последвалия физически контрол в товарното помещение са открити кашони, пълни с 22 936 таблетки, 2713 инжекционни разтвора, 76 мехлема с различно предназначение и 48 инхалатора. Сред декларираната стока са открити и 2 кашона, съдържащи 40 литра препарати за растителна защита, забранени за внос в ЕС.

На водача - косовски гражданин, е съставен акт по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.