Хасковската хидрометереологична обсерватория за трети пореден ден отчита температурен рекорд.

Втори температурен рекорд в Хасково: 38.2 градуса на сянка

"В 15:15 часа термометърът в южния областен център е достигнал 38,9 градуса на сянка. С десета по-ниско е била температурата на този ден през 1985 година - 38,8 градуса", съобщи дежурният в станцията като уточни, че живакът ще продължи да се покачва до 18 часа.

Гореща вълна: Температурен рекорд е отчетен в Хасково

На 29 юли бе регистрирана също рекордна за деня стойност от 38,2 градуса, а завчера тя също бе най-високата за цялата история на научното замерване в региона - 36,8 градуса.

Най-ниските температури у нас през август ще бъдат между 13 и 18 градуса, а най-високите - между 38 и 43 градуса. Това съобщи Марияна Попова - синоптик в отдела "Метеорологични прогнози" в Националния институт по метеорология и хидрология.

Прогназата за очакваните температури през следващите дни вижте ТУК.Много по-високи от обичайните ще бъдат температурите през първото десетдневие на август, особено през първите дни, когато дневните на места в низините ще надхвърлят 40 градуса, а и минималните ще са над 20 градуса. Впоследствие ще се понижат, но, с голяма вероятност, до края на месеца ще останат над климатичните норми.
БТА