Флашмоб за Ади
Флашмоб за Ади / Глътка въздух за Ади
Коледен флашмоб „Въздух за АДИ!“ организират от 12 до 13 ч. днес на площад „Свобода“ в Хасково. Очаква се в него да се включат ученици от много училища в областния град, както и възпитаниците на различни танцови школи. Хореографията, която ще изпълнят, бе публикувана предварително в страницата на благотворителната кампания „Глътка въздух, глътка надежда за Ади“. Носете си коледните шапки и нека заедно направим най-големия флашмоб, призовават организаторите.

Коледен благотворителен базар, на който специален гост ще е Дядо Коледа, с когото децата ще могат да направят снимки, ще има още на площад „Свобода“ в Хасково.

Днес на последното за годината заседание на Общински съвет Хасково реши единодушно да бъдат отпуснати 2000 лв. за операцията на Ади, която ще бъде направена през януари в Австрия.
 

Димитровградският клуб по джудо и джу-джицу с помощ за Ади


По-късно днес, от 17 ч., в димитровградската спортна зала „Младост“ благотворителен уъркшоп, открита тренировка по самозащита и групова тренировка по крос фит с мотото „Сила за Ади“ организира клубът по джудо и джу-джицу. Таксата за участие със стойност на дарението 5 лв. ще са изцяло в подкрепа на Ади. Тренировката ще води създателят на СК „Бугари“ и негов треньор Гочо Гочев, който е и главен инструктор на ОД на МВР-Стара Загора.

Инициативата е на балканския шампион по джу-джицу за младежи Никола Балев, който е връстник на Ади, която е със Стеноза на главния бронх на белия дроб и спешно се нуждае от операция във Виена. Необходимите за нея 14 000 евро бяха събрани за 12 дни в благотворителната кампания, която стартира на 6 декември.
 

Парите за операция на Ади събрани, кампанията продължава



Организаторите обявиха, че кампанията продължава, а даренията ще бъдат за следоперативното възстановяване на 17-годишната Ади. Ако и след пълното й възстановяване в дарителската сметка са останали средства, те ще бъдат дарени за лечение на друго нуждаещо се дете, съобщи майката на момичето Даниела Иванова.