Руснака в съда
Руснака в съда / Дарик радио, Хасково
Окръжният съд в Хасково изхвърли в коша решението на колегите си от Районен съд, който освободи Дмитрий Стоянов-Руснака. Той бе арестуван при акция на полицията преди почивните дни. От МВР информираха тогава, че той е превърнал дома си в нарколаборатория. Зам.-председателя на Районен съд Хасково Даниела Николова обаче определи, че Руснака, който е осъждан многократно, трябва да остане не в ареста, а да чака делото в дома си. Прокуратурата остана недоволна и днес протестира решението пред Окръжен съд. 3-ма съдии от втората инстанции определиха, че решението на колежката им е неправилно. Под домашен арест има вероятност Руснака да се укрие или да извърши ново престъпление.

Руснак превърна квартирата си в Хасково в нарколаборатория

На заседанието прокурор Павел Жеков представи експертиза, от която става ясно, че криминалистите са открили 3 дактилоскопни следи по предмети в апартамента. Според МВР с тези прибори Руснака е произвеждал дрога.

Задържаха Руснака в Хасково, разбиха нарколаборатория

На делотов Окръжен съд Хасково стана ясно още, че това престъпление е извършено в изпитателния срок на условна присъда, която е постановена след споразумение от Районен съд Несебър.
В решението си съдиите изтъкнаха, че Дмитрий Стоянов е многократно осъждан. Има присъда за наркотици, 16 наказания по Закона за движение на пътищата, освен това е осъждан за шофиране след употреба на алкохол. До момента Руснака отказва да дава показания.

Определението на Окръжен съд Хасково е окончателно и не подлежи на обжалване.