полиция протест
полиция протест / Dariknews.bg
Разбиха нарколаборатория за производство на амфетамин в Хасково вчера, научи Дарик от свои полицейски източници. В ареста е задържан мъж известен с прякора си Руснака. Според запознати в него е имало наркотици. В момента той е под стража за 72 часа. Мярката е постановена от прокурор. Преди време той бе издирван от спецпрокуратурата заради разследване на ГДБОП.

Полицаи от Хасково и Свиленград иззеха 2 800 къса цигари и 6 кг тютюн

От полицията информираха, че на ул. Оборище, автопатрул на РУ Хасково е спрял за полицейска проверка лек автомобил, управляван от 38 годишен руски гражданин, постоянно пребиваващ в България. В хода на проверката е установено, че управлява МПС без свидетелство за управление и в едногодишен срок на влязло в сила наказателно постановление за същото.
При извършена проверка на автомобила, в подлакътника между двете предни седалки, е открита прозрачна пластмасова кутийка с два броя топчета от бяло кристално вещество, за което лицето е заявило , че е метамфетамин за лична употреба, което пуши. Веществото е предадено от него с протокол.

При проведени издирвателни действия от служителите, е установена  квартира в Хасково на ул.“Оборище“, наета от лицето. Извършено е претърсване и изземване на жилището, което е било оборудвано като лаборатория за производство на наркотични вещества.
При претърсването са установени и иззети: толуен - 36 бр. по 1 литър, противогази – 2 бр., натриева основа на перли - 5 кутии, дестилирана вода – 5 бр. туби по 5 литра, 3 бр. везни, 2 бр. ел. котлони, фосфор, стъклена купа остатъчно вещество, реагиращо на метамфетамин и 20 бр. стъклени епруветки с различна вместимост.

По случая е образувано досъдебно производство.