Вила Армира с вход свободен за празника на Ивайловград
Вила Армира с вход свободен за празника на Ивайловград / Община Ивайловград

Ивайловград отбелязва днес своя празник. В чест на празника античната вила ‘’Армира’’ ще посреща гости с вход свободен, съобщават от общината.

Програмата започва в 9 ч. с архиерейска Божествена Св. Литургия в храма “Св. Преображение Господне”. Тя ще бъде отслужена от знеполския епископ Арсений- викарий на Пловдивския митрополит. Той ще донесе за поклонение частицата от Светия Кръст, съхранявана в манастира „Света Троица” - Кръстова Гора.

Програмата продължава в 11.30 ч. с литийно шествие със Светия и Животворящ Кръст Господен. В 12.30 ч. е традиционният ритуал за избиране на новия Цар на лозята, като е предвиден още конкурс за най-добро вино и фолклорна програма с участието на оркестър “Феникс”. Финалът е в 20 ч. в местен ресторант, където е подготвена специална програма „Любовта е магия” с музика, игри и танци.

Тържествата на Ивайловград стартираха на 12 февруари с откриването на изложба „Непознатата Родостица” на археолога Ивайло Кънев в общинския исторически музей. Пак там вчера бе връчен „Пръстена на Лютица”, а в детския комплекс бе представена постановката „Как се лекува лъвски страх”.