Хасково, 180 г. от рождението на Левски
Хасково, 180 г. от рождението на Левски / Община Хасково
180-годишнината от рождението на Апостола на Свободата бе отбелязана тържествено днес в Хасково. Венци пред паметника на Васил Левски поднесоха областният управител на Хасково Станислав Дечев, депутатът от ГЕРБ Евгения Ангелова, заместник-областните управители д-р Стефка Здравкова и Ангел Божинов, кметът на община Хасково Добри Беливанов и заместникът му Милена Трендафилова, заместникът-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова, представители на политически партии, граждански организации, патриотични формации и ученици.

Хасково, 180 г. от рождението на Левски
Областна администрация, Хасково

Слово за делото на Дякона произнесе кметът Добри Беливанов. Историята свидетелства, че Левски е идвал три пъти в Хасково за създаването на революционен комитет. Първото му посещение е през 1869 година. Тогава той  се среща с бащата на Асен Златаров- Христо, но въпреки помощта му не успява да създаде революционен комитет. Три години по късно, през 1872 година, Левски отново е в Хасково. Тогава за седмица успява  да направи необходимата организация за комитет заедно с Петър Берковски Георги и Михаил Хаджииванчоминчеви, Стоян Заимов, Щерю Вапцаров, Мирчо Попов, припомни Добри Беливанов.

Хасково, 180 г. от рождението на Левски
Областна администрация, Хасково

Рецитал на стихове и изпълнения на песни за Васил Левски поставиха финала на тържеството в областния град по повод рождението на Апостола на Свободата.