/ iStock/Getty Images
Детска площадка, построена в Хасково по инициатива на обединени в сдружение на собственици граждани, бе открита от кмета Станислав Дечев днес, съобщиха от общинския пресцентър, предава БТА.

33 нови детски площадки и зони за спорт ще са готови до Нова година в Хасково и общината

Новата придобивка на ул. "Арда" е станала възможна чрез финансиране от приетата от Общинския съвет програма "Граждански инициативи 2019". "Моят ангажимент към хората е да работим заедно за благоустрояването и превръщането на Хасково и общината в по-добро място за живеене.

Затова подобен род инициативи ще бъдат продължени. Предстои допълнително прецизиране на критериите и правилата за участие в програмата и нейното доразвиване", е казал Дечев.

Строят детска площадка в кв. „Хисаря“

Той е допълнил, че с конструирането на новия бюджет за 2020 г. ще бъдат предвидени нови възможности, които да стимулират партньорството между общината и гражданските инициативи. Дечев е адмирирал и доброволните усилия на хората, които със собствен труд и знания са подпомогнали изграждането на този детски кът.

От общината припомнят, че досега в рамките на програмата в град Хасково има приети 8 обекта от общо 14 одобрени по първа и втора покана за кандидатстване. В населените места в общината са приети 9 от общо 19 одобрени проекта.

Започва ремонт на детска градина в Хасково

Общо за 2019 година са приети 17 от 33 предложения.
Най-често търсено и залагано в проектните предложения е било поставянето на детски съоръжения, спортни уреди и парково обзавеждане.

Повече от половината кандидати са изразили желание и готовност сами да засадят предоставената им безвъзмездно растителност от страна на общинското комунално предприятие "Екопрогрес".
БТА