/ Дарик радио Хасково /архив/
44-годишен мъж е осъден за подкуп. Според обвинителния акт на прокуратурата в Хасково, Стелиян М., дал подкуп от 79 лв., на полицай, за да не му състави акт по Закона за движение по пътищата. Наказанието за него е 8 месеца условно с 3 години изпитателен срок и глоба от 1 500 лв. 

Оставиха в ареста мъжа, убил съпругата си

На 8 август 2017 г., в Свиленград, двама служители на МВР спрели за проверка лек автомобил, марка „Фолксваген Голф“, управляван от Стелиян М. Той отказал да бъде тестван за наличие на алкохол с техническо средство, при което полицаите го предупредили, че ще му съставят акт, възоснова на който ще му бъде отнета книжката и ще му се наложи глоба.

Окръжен съд остави в ареста митнически инспектор

Стелиян М. заявил, че бил пил бира и отказал да бъде изпробван за алкохол. Полицейският служител започнал да му съставя Акт за установяване на административно нарушение, като в този момент през отворения прозорец на служебния полицейски автомобил, Стелиян М. подхвърлил няколко банкноти или общо 79 лева, като казал:

„Да се почерпиш и да не пишеш акта“. Служителят отказал да приеме предложеният му дар, за да не извърши действия по служба и незабавно уведомил за случая дежурния в РУ на МВР-Свиленград.

Присъдата може да се обжалва и протестира пред Апелативен съд-Пловдив.