Тютюнопроизводители от Югоизточна България на протест в Свиленград
Тютюнопроизводители от Югоизточна България на протест в Свиленград / Darik News, архив
Тютюнопроизводители от Югоизточна България на протест в Свиленград
85377
Тютюнопроизводители от Югоизточна България на протест в Свиленград
  • Тютюнопроизводители от Югоизточна България на протест в Свиленград

Протест в община Свиленград организират днес тютюнопроизводители от региона. Свиленград е едно от трите места в страната, където ще има протести. Очаква се той да събере тютюнопроизводители от Югоизточна България. За Североизточна сборният пункт е община Дулово, а за Югозападна- с. Вълкосел на община Сатовча, съобщи заместник-председателят на националната асоциация на тютюнопроизводителите Живко Желев. Чуйте го в приложения файл.

Организатори са трите най-големи организации на тютюнопроизводители в страната с председатели Цветан Филев, Асен Кичуков и Арбен Мименов. Причина за недоволството ни е, че в последните дни политическото говорене застрашава поминъкът ни, коментира Живко Желев.

Тютюневият сектор е изключително чувствителен към всякакви зловредни слухове, още повече изказани от името на висши политици и държавници и предупреждаваме, че увреждането на имиджа на която и да е отговорна компания, изкупуваща тютюн, ще донесе само негативи на страната и ще доведе до лишаване от доходи на хиляди български семейства, се казва в протестна декларация на асоциацията и Съюза на производителите на ориенталски тютюн. Убедени сме, че всички над 200 000 тютюнопроизводители ще ни подкрепят, защото всички сме засегнати, е записано още в текста.