Три немски овчарки от Хасково с купи от международно изложение
Три немски овчарки от Хасково с купи от международно изложение / netinfo

 

Три кучета, порода немска овчарка, от хасковския клуб “Елджи 19” спечелиха купи след участието си в международното изложение, което се проведе в Стамболово днес. ”Немеца” Ганди фон Алекзандер, за който се грижи Филип Филипов, спечели първо място в клас – 18-24 месеца. Другите две купи са отново за първо място в клас – 6-12 месеца и трето място за възраст над 24 месеца.

Първо са проверявани зъбите на кучетата, след това дали имат правилна стойка, дали се движат правилно и накрая се оценява характера им. От Хасково са участвали общо 5 кучета, а броя на всички немски овчарки на изложението е бил около 80. Това обаче е по-малко от предварително заявените участия, но някои стопани са се отказали заради лошото време.

Изнедващия обилен мартенски снеговалеж отложи страта на изложението тази сутрин с около два часа. Толкова бяха необходими за да бъде почистен стадионът в Стамболово, където се състоя събитието. То беше официално открито от кмета на общината Гюнер Сербест.

Освен хасковските немски овчарки, купи са си спечелили и съседите им от Турция. Около 20 немски овчарки от Турция са били допуснати до финалите, на 10 от тях са връчени купи.