Създадоха комисия за проверка на сделките на бившия кмет
Създадоха комисия за проверка на сделките на бившия кмет / Dariknews.bg, архив
Създадоха комисия за проверка на сделките на бившия кмет
84761
Създадоха комисия за проверка на сделките на бившия кмет
  • Създадоха комисия за проверка на сделките на бившия кмет

Създаване на Временна комисия за проверка и анализ на дейността на общинските предприятия и сделките с общинско имущество, процедурите по Закона за обществените поръчки и даренията в Общината в периода 01.01.2000 - 05.11.2015 година гласува днес Общинският съвет на Хасково. Комисията ще е в състав: Димитър Шалапатов - председател, Росен Пеянков - секретар и членове Динко Тенев, Митко Петров и Хакиф Хабил. На всеки шест месеца Комисията трябва да внася пред местния парламент доклад за дейността си.

Съветникът от Коалиция за Хасково Георги Пеев предложи Комисията да се оглавява от Антон Иванов, секретар да е Исмаил Себахтин и членове да са Щерю Янев, Иван Минев и Красен Ангелов с мотива, че те имат повече опит. Предложените от него съветници обаче си направиха отвод.

Красен Ангелов от Реформаторския блок предложи периодът, който Комисията ще проверява, да бъде намален от 2008 до 2015 година, като заяви, че смята за несериозно да се проверяват сделки от 2000-та година. И двете предложения обаче бяха отхвърлени и докладната бе приета в първоначалния си вид.

В звуковия файл чуйте всички дебати около приемането на докладната:

24 докладни записки приеха съветниците. Сред тях: решение за изработването на наредба за насърчаване на инвестициите с общинско значение в Хасково, разсрочване на задълженията за местни данъци и такси на обявената в ликвидация бивша Цигарена фабрика, както и приемане на общински план за младежта за 2016 година.