/ Дарик радио, Хасково
Светлините на живата коледна елха в Димитровград на централния площад "България" ще бъдат запалени тържествено идната събота, 30 ноември, съобщиха от местната администрация, предава БТА.

В цветовете на трикольора светна димитровградската елха (СНИМКИ)

От там уточниха, че със своите 28 метра височина в края на 2018 година тя е призната след измервания на няколко други места за най-високото живо коледно дърво в страната. За запалването на елхата гост ще бъде любимият Дядо Коледа.

Организаторите обещават площадът отново да се превърне в място с неповторимата коледна атмосфера за малки и големи. Ледената пързалка ще радва любителите на кънките, а в специално подготвени уютни къщички - "Пекарни" ще се приготвят на място канелени коледни курабийки, които децата ще могат да украсят по свой вкус и желание.

В работилнички ще могат да се изработват също и играчки за елха и коледни картички. Специален кът-ателие в стар стил ще се покаже традицията за направа на сурвачки от дрян.

С шоу на лед Димитровград посреща Дядо Коледа

Асистираните от самодейци от читалищата деца ще се учат как да направят своя автентична сурвачка. Малките посетители ще могат да напишат и пуснат в коледната поща и писмо с желания до добрия старец.

Аромат на вкусотии и греяно вино ще допълва настроението на площада от традиционната "Гостилница". Български фолклор със съвременно звучене е включен в програмата на празника. Началото ще сложи хореографията "Коледари" на танцов ансамбъл "Звездица".

Родопска гайда в изпълнение на Галин Ангелов, солистите Полина Стефанова и Даниел Христов, както и танцьорите на "Галаксико" ще заредят с много български дух централния площад на Димитровград.

Пищна заря и ефекти с лазер ще очакват още гражданите на запалването на елхата и коледните светлини в Димитровград.
БТА