/ Дарик радио, Хасково
С нова визия ще светне коледната елха на Община Димитровград. Церемонията „Дървото на надеждата“ е от 17.30 часа на централния площад „България“. Светлините на елхата ще бъдат запалени традиционно от Дядо Коледа, а как ще бъде посрещнат той на на площада от общината пазят в тайна и обещават да бъде изненада. Досега той е пристигал в Димитровград с ретро автомобил, на мотор, с училищен автобус и други.

Конкурс за най-красиво коледно дръвче в Димитровград

Също традиционно там ще бъдат разположени има работилница за играчки, поща за писма до него и гостилница.
В програмата ще се представят с коледни песни Микаела Димитрова и Мариета Стоянова, танцов център "Галаксико" и с танца "Снежко"- децата на ансамбъл "Звездица", а коледари от с. Долно Белево ще наричат за благоденствие.

Конкурс за коледна украса обяви Община Димитровград

Нов момент в програмата е шоу на лед, с което децата от столичния спортен клуб "Ледени искри" ще открият официално ледената пързалка в Димитровград, която ще остане на централния площад до края на февруари идната година и работи всеки ден от 10:00 до 22:00 часа.

С пищна заря и пиротехничеки ефекти ще завърши тази вечер церемонията на запалване на коледните светлини на димитровградската жива елха, информират от общината.