/ арик радио, Архив
Странна реорганизация тресе напоследък общинската администрация в Хасково. По информация на Дарик общината е закрила всички отдели към дирекция „Хуманитарни дейности” . На началниците на тези отдели е предложено да бъдат понижени в главни експерти.

Едната от тях, Светла Табакова е приела офертата и ще отговаря за образованието и детските градини. Началникът на другия отдел обаче – Емилия Стефанова, не се е съгласила да бъде понижена като главен експерт. Така 10-те социални услуги към община Хасково в момента нямат пряк ръководител. От администрацията обясниха пред  Дарик, че преструктурирането е законно и че цитирам „се работи по-лесно без началници”. Ние добавяме а може би и без конкурси .

Административният хаос  в общината се отразява вероятно и върху изготвянето на докладни записки. За първи път в края на тази година общински съвет не заседава. Не било прецедент, казват от общината. Само че, май досега не се е случвало заседание да не се свика заради липса на докладни.

Хасково си сътрудничи с платформата iLove Bulgaria

Говори се, че следващото заседание на местния парламент ще бъде на 15 декември. И за да се случи това  днес лично председателят на ОбС  Таня Захариева подготвя докладна за да не пропадне и още едно заседание.

Административният хаос в хасковското кметство може и да се окаже пагубен за целия град. Освен провалени заседания на ОбС,  Хасково е на път да връща пари и за европроекти.  Причината е, че няколко обекта, в това число и детски градини, чиито ремонти трябваше да завършат в началото на декември, вече много се забавиха. Каква точно санкция ще отнесе общината ще стане ясно след окончателното приключване на ремонтните дейности. От общината заявиха пред Дарик, че няма никакви заплахи за налагане на санкции по линия на европроектите, защото срокът за изпълнението на свъзаните с ремонт на образователната инфраструктура е до края на 2019 година. Кой ще се окаже прав е въпрос на време.  

На този фон общината втори месец продължава да е без зам.-кметове. Единственият такъв е в дълъг болничен. А хипотетично, ако утре кметът Беливанов по някаква причина  не може да изпълнява задълженията си, кмет трябва да бъде назначен от общинския съвет.  

P.S В края на работния ден председателят на Общински съвет Хасково Таня Захариева съобщи, че за по-малко от 2 часа в канцеларията на куп са внесени 14 докладни записки от кмета на Хасково Добри Беливанов. С подготвената от Захариева докладна, общият им брой вече е 15. Това според Захариева означава, че сесия на местния парламент през декември ще има.