Хасково си сътрудничи с iLoveBulgaria
Хасково си сътрудничи с iLoveBulgaria / Община Хасково
Община Хасково сключи договор за сътрудничество с мобилната платформа за туризъм iLoveBulgariа. Това е модерно мобилно приложение, което събира различните сектори в туризма на едно място. В него потребителите могат да получат информация за обекти, места за настаняване, места за хранене, предстоящи събития, бизнес и други.

Освен това за всеки обект включен в платформата се създава табела с индивидуален QR код. След като бъде сканиран от посетителите, те получават допълнителна информация за обекта, а паралелно c това и печелят бонус точки, срещу които получават поощрителни награди.

Досега в платформата бяха включени монумента св. Богородица и Александровската гробница като част от 100-те национални обекта. В резултат на партньорството вече са включени и други туристически обекти, паметници и институции от общината.

Част от тях са Узунджовската църква, Регионалният исторически музей, Регионалната библиотека „Хр. Смирненски“, ОНЧ „Заря-1858“, Галерия „Форум“, ГХГ „Атанас Шаренков“, Кирковото училище, Паскалевата къща, Камбанарията, Старата часовникова кула, Монумент „1000 години Хасково“, Паметник на незнайния войн, Паметник на Капитан Петко Войвода и други.

Приложението може да бъде свалено безплатно и всеки, който пожелае може да научи повече за обектите и да се забавлява като събира точки. 

От туристическия център са уверени, че платформата ще провокира интереса на младите и те ще научат повече за различните обекти от Хасково.