Румяна Арнаудова потвърди новината на Дарик за аферата
Хванаха служител на МВнР с контрабандни цигари
95297
Хванаха служител на МВнР с контрабандни цигари
  • Хванаха служител на МВнР с контрабандни цигари
Натъпканият с контрабандни скъпоценности дипломатически автомобил,задържан на Капитан Андреево, е собственост на испанското генерално консулство в Истанбул. По случая, за който Дарик съобщи още снощи, е бил задържан служител на българското външно министерство. В колата, Ауди А6, освен скъпоценни камъни, са открити 505 стека контрабанди цигари, 37 кг сребро, 152 грама златни бижута и 550 ампули с хормон на растежа. Новината ни бе потвърдена от говорителя на главна прокуратура Румяна Арнаудова.

По думите й служителят на външно министерство е бил арестуван за 24 часа и вече е на свобода. От външно ще преценят дали той да бъде отстранен от работа.  Румяна Арнаудова съобщи още, че предстоят експертизи, които да установят точният вид и стойност на пренасяните скъпоценни камъни. 

Днес не стана ясно, как гранична полиция е спряла за проверка дипломатическа кола. От МВР отказаха да обяснят законовите изисквания за проверка на дипломатически автомобил. А от Гранична полиция лаконично обясниха, че това може да стане при определени обстоятелства. Наши източници твърдят, че службите са имали предварителна информация за аферата и за това на място, при задържането на автомобила  е бил изпратен и прокурор.

Още подробности в звуковия файл