/ МВР
При операцията са иззети над 500 г наркотици
Задържаха петима души за притежание и съхранение на наркотици в Димитровград, съобщиха от полицията.

МВР

Операцията за противодействие на престъпленията, свързани с наркотици, е проведена на 27 януари от служители на Районно управление-Димитровград и техни колеги от ОД на МВР-Хасково.

В Димитровград полицаите спрели за проверка автомобил, шофиран от 32-годишен от Сливен. В колата пътувал и негов съграждан на 21 години, двамата познати на органите на реда.

След акция в Монтанско: Разкриха домашна наркооранжерия (СНИМКИ)

При личен обиск във водача намерили плик, съдържащ аналог на синтетично вещество с тегло 3 грама, а под предната седалка на колата - чанта със същото вещество с тегло 315 грама.

В хода на акцията, служителите проверили и стопански двор в кв. “Вулкан“, където установили 31-годишен димитровградчанин. При претърсване на стопанската постройка са намерени две торби и кофа със 137 плика от въпросната дрога с тегло 269 грама.

МВР

Иззети са и две електронни везни. Открити са множество пликове с клипси и сумата от 1820 лева. В процеса на работата са установени и задържани две жени от града, на 35 и на 30 години, съпричастни към извършваната дейност.

Работата по събиране на доказателства и провеждане на процесуално-следствените действия по образуваното досъдебно производство продължава под контрола на прокуратурата в Димитровград.