Скромен бюджет за граничните пунктове, за проектиране пари изобщо няма
Скромен бюджет за граничните пунктове, за проектиране пари изобщо няма / netinfo
300 000 лева са необходими само за да бъде осветен пункта „Капитан Петко войвода”. По-малко от 270 000 лева обаче ще отпусне Министерството на държавната администрация за цялостната поддръжка на двата гранични пункта в хасковска област през тази година. 120 000 лева в определения от министерството бюджет са предвидени за сметопочистване и 5 000 лева за озеленяване. Около 40 000 лева ще бъдат осигурени за ремонт на санитарните помещения на пункта „Капитан Анреево” и 100 000 лева за осветление на вътрешноевропейския вече пункт „Капитан Петко войвода”.

Сумата е крайно недостатъчна, а пари за проектиране изобщо не са предвидени, коментира пред Дарик след заседанието на Междуведомствения съвет по въпросите на граничния контрол областният управител Райна Йовчева. Тя обаче заяви, че още днес ще стартира административните процедури за осигуряване на необходимите средства от други източници.

Вече е уредена собствеността на сградите и съоръженията в граничните зони, но как институциите ще си взаимодействат при решаването на възникнали на пунктовете проблеми остава все така неясно, съобщи още след заседанието областният управител на Хасково.