/ БГНЕС
Областният кризисен щаб в Хасково призова всички жители на областния център, които са били в контакт с тенисиста Григор Димитров по време на престоя му в Хасково, да се подложат на доброволна карантина. Спешното съобщение бе разпространено тази нощ от областната администрация.

Григор Димитров е с коронавирус


Тази вечер стана ясно, че най-добрият ни тенисист е отчел позитивен резултат за коронавирусна инфекция. Бившият номер 3 в ранглистата на АТР бе на посещение в родния си град заедно със своя треньор Крис Гро на 16 и 17 юни. По време на визитата му той има контакти с десетки фенове и журналисти и бе на официална среща и с кмета на общината Станислав Дечев.

Шок в Хърватия заради Григор, отмениха финала на турнира

Всички контактни лица, освен да се подложат на карантина, и да уведомят здравните власти, нареждат още от областния кризисен щаб. Заради ситуацията той се свиква утре на спешно заседание, на което да се набележат мерки, които да бъдат предприети за предотвратяване на разпространението на заразата. Започна и установяването на контактите лица, се казва още в съобщението.