Първата ракета на България Григор Димитров е дал положителна проба за коронавирус. Това става ясно от негова публикация в официалния му Инстаграм профил, в която той уведомява своите фенове и приятели, че е бил тестван в Монако.

Димитров призовава всеки, който е бил в контакт с него през изминалите дни, да се подложи на тестове и да вземе необходимите предпазни мерки. Тенисистът пише още, че в момента е вкъщи и се възстановява. Той благодари за подкрепата и апелира всички да се пазят и да бъдат отговорни.

"Здравейте всички, искам да уведомя моите фенове и приятели, че тестът ми за COVID19 в Монако беше положителен. Искам да се уверя, че всеки, който е бил в контакт с мен през тези изминали дни, ще се подложи на тестове и ще вземе необходимите предпазни мерки. Съжалявам за всяка вреда, която може да съм причинил. Сега съм вкъщи и се възстановявам. Благодаря за вашата подкрепа и моля, бъдете в безопасност и здрави", написа тенисистът. 

След дълга пауза: Гришо е отново в България, тренира в родния си град (ВИДЕО)

Вчера Григор прекрати преждевременно участието си в турнира от сериите „Адриа Тур“ в Задар, Хърватия, след като почувства болестни симптоми. Днес 19-ят в световната ранглиста си е направил тест в Монако, където живее, който е показал, че той е заразен с COVID-19.

Гришо тръгна с победа в Белград

В събота Димитров загуби от хърватина Борна Чорич с 1-4, 1-4 в първия си мач в Задар, след което отказа нататъшното си участие в надпреварата заради заболяване.
Преди седмица българският тенисист участва в първия турнир от организираната от Новак Джокович верига „Адриа Тур“ в Белград. Състезанието в сръбската столица стана обект на сериозни критики от европейските коментатори заради липсата на всякакви предпазни мерки срещу разпространението на коронавируса, включително хиляди зрители по трибуните, общи снимки, прегръщане между играчите, използването на един микрофон на пресконференцията и други.