Шофьор без книжка блъсна човек и избяга, друг удари жена на пешеходна пътека
Шофьор без книжка блъсна човек и избяга, друг удари жена на пешеходна пътека / Dariknews.bg, архив

Неправоспособен водач причини катастрофа и избяга от местопроизшествието, съобщиха от полицията. Вчера в сектор „Пътна полиция” е постъпил сигнал, че около 07,30 часа на улица „Тракия” в Хасково е възникнал пътен инцидент с лек автомобил Опел Тигра, шофиран от 39-годишен мъж и 29-годишен пешеходец. Поради движение с несъобразена скорост, неправоспособният водач е загубил контрол над управлението, навлязъл е в лявата половина на платното и е ударил намиращия се там пешеходец, след което е напуснал местопроизшествието.

Пешеходецът е с контузно-разкъсна рана на главата, прегледан и обработен от личен лекар и освободен за домашно лечение, без опасност за живота. Към момента водачът на автомобила се издирва.

За още едно ПТП съобщават от полицейската пресслужба: 44-годишна пешеходка е пострадала след инцидент. Катастрофата е станала вчера в 07,20 чака на булевард "Благоев” в Димитровград. 54-годишен водач на лек автомобил Фолксваген Голф, при наличие на пешеходна пътека, обозначена с пътна маркировка не е пропуснал и е ударил минаващата по нея димитровградчанка. От удара жената е с комоцио, без опасност за живота.