/ netinfo
Успешна 2017 година с увеличение на броя на посещенията – 23750, отчете Градска библиотека „Пеньо Пенев“ - Димитровград. През изминалата година са реализирани над 50 събития, насочени към потребителите от всички възрасти: разнообразни инициативи за деца и ученици за промотиране на книгите и четенето; срещи с автори и професионалисти, прожекции на филми и много други.

Подредени са 5 големи изложби на различна тематика, проведени са различни обучения. За улеснение на потребителите беше въведена новата електронна услуга „Моята библиотека“, чрез която всеки читател с актуална регистрация може да следи своя електронен картон, да презаписва и резервира книги, както и да получи достъп до пълнотекстови записи.

През изминалата година Библиотеката реализира успешно проект „Сподели моята зелена библиотека“, финансиран от Фондация „Глобални библиотеки – България“.

Екипът на Библиотеката сърдечно благодари и на своите дарители, благодарение на които се попълни фонда с 452 тома книги, на стойност над 5000 лева, информираха от културната институция.