С 300 000 лв. повече събрани данъци приключва годината община Харманли
С 300 000 лв. повече събрани данъци приключва годината община Харманли / netinfo

С преизпълнение на приходите от местни данъци и такси приключва 2008 година община Харманли, отчете на заключителна пресконференция кметът Михаил Лисков. С 300 000 лв. повече от планираното са постъпили в общинската хазна, като основната част от тях - 120 000 лв., са от такса смет.

През годината в общината стартираха и вече са завършени 3 важни проекта по програма ФАР, чрез които бяха допълнително привлечени над 550 000 евро, припомни Лисков. Целите, които сме си поставили по тези проекти, са изпълнени, можем да посрещнем мониторинг на най-високо равнище и да бъдем посочени като пример за отлично оползотворяване на европейски средства, допълни Лисков. 20-те процента съфинансиране по тези проекти вече са възстановени, каза още градоначалникът.

Друг емблематичен обект, който присъства в отчета на кмета, е разширяването на главния булевард “България”. Проектът е напълно завършен и изплатен. Предвижда се в най-скоро време на булеварда да бъдат поставени две светофарни уредби, тъй като и в Харманли вече започват да се образуват задръствания.