Среща на поколенията в СУ "Каравелов", Димитровград
Среща на поколенията в СУ "Каравелов", Димитровград / Дарик радио, Хасково
"Път през времето" събра бивши и настоящи в СУ "Каравелов"
97039
"Път през времето" събра бивши и настоящи в СУ "Каравелов"
  • "Път през времето" събра бивши и настоящи в СУ "Каравелов"

Среща на поколенията с мотото „Път през времето” събра в димитровградското СУ „Любен Каравелов” бивши и настоящи учители и ученици. Инициативата е част от програмата по повод 60-годишнината на учебното заведение. Директорът Валентин Христов, който заема поста от 1992 г., благодари на всички, уважили празника и припомни, знакови моменти от историята на училището, което през 80-те г. на миналия век бе сред малкото в страната с т. нар. сендовска ситема, а през 90-те години се разви, като бизнес колеж. Като положителен факт той посочи и, че 10 от преподавателите, които в момента работят в СУ "Любен Каравелов", са бивши негови възпитаници.

Среща на поколенията в СУ "Каравелов", Димитровград
Дарик радио, Хасково

Валентин Христов припомни, че училището е създадено, като начално, с указ на Държавния съвет през 1977 година, а първият директор е Александър Николов. През 60-те години на миналия век се сдобива със собствена сграда, в която се помещава и до днес. Високи са постиженията в учебно-възпитателния процес при директора Митю Пеневски, посочи той. 

"Днес разполагаме с обновена сграда и класни стаи, нови чинове, библиотека, интерактивни дъски и компютри, ремонтиран училищен двор. Възстановихме релефната карта на България, изградихме и зона за безопасно движение", посочи Валентин Христов. Той отчете, че от 2008 г. броят на учениците въпреки демографския срив се запазва и възпитаниците му са близо 600.

Среща на поколенията в СУ "Каравелов", Димитровград
Дарик радио, Хасково

Представена бе и презентация по темата „Път през времето” за историята и успехите на днешните учители и ученици. С едноминутно мълчание бе почетена паметта на преподавателите, които вече не са сред живите.
Как премина срещата чуйте в приложения файл.