протест в Конуш
протест в Конуш / Дарик радио, Хасково
Протест в Конуш
101110
Протест в Конуш
  • Протест в Конуш
Жители на хасковското село Конуш днес излязоха на протест и блокираха пътя Хасково – Кърджали. Хората в селото искат нов асфалт, вода и канализация. И понеже не го получават близо четвърт век, търпението им днес се изчерпа и излязоха да протестират. Около стотина души се събраха и спряха движението.

протест в конуш
Дарик радио, Хасково

Чанко Чанков живее в селото от 25 години и твърди, че по улиците на селото не е полаган асфалт. По думите му неговата кола често се разбива и се налага да я води в сервиз поне два пъти в годината.
 

Село Конуш на протест за ремонт на улици


28-годишният Стойчо Стойчев пък казва, че хората ще са доволни дори, ако само се оправят главните улици. Той си спомня, че преди две години линейка не успяла да стигне до дома му и се наложило на ръце да носи дядо си до нея.  

протест в Конуш
Дарик радио, Хасково

От община Хасково подготвят обществена поръчка за 290 000 лв. Тези пари ще бъдат вложени в асфалтиране на улиците по селата. Кметът на Конуш Младен Марчев обясни, че според бюджета има пари за полагане на нов асфалт само за 80 м. От общината обясниха, че има пари само за пускане на втори сондаж, чиято процедура е в ход. Средства за нова канализация няма. Пари можело да се осигурят, ако има проект.

протест в Конуш
Дарик радио, Хасково

За близо месец това е второто хасковско село, което излиза на протест с такива искания. 
 

Съветниците на Хасково орязаха ремонтите в 14 села, Стамболийски излезе на протест



Какво още казаха хората в с. Конуш и атмосфера от протеста чуйте в звуковия файл.