протест в Стамболийски
протест в Стамболийски / Дарик радио, Хасково
протест в Стамболийски
100881
протест в Стамболийски
  • протест в Стамболийски
Жители на хасковското село Стамболийски излязоха днес на протест. Хората поискаха да им се асфалтират улиците, които не са виждали нова настилка от 50 години. По думите на кмета Славчо Райков общинските съветници в Хасково не са гласували пари, за да се асфалтират улиците в селото, които са заприличали на лунен пейзаж.

Според недоволните пари се давали за селата, които се управляват от ДПС. По време на протеста се появи и списък със селата в община Хасково, откъдето наистина се вижда, че най-много пари са гласувани за селата с кметове от ДПС.

протест в Стамболийски
Дарик радио, Хасково

Кметът на Хасково Добри Беливанов обясни, че решението е взето от Общински съвет на последната сесия на 22 февруари, когато бе гласуван бюджета. Според него решението е несправедливо. Пред репортери  Беливанов обеща, че ще внесе на следващата сесия докладна, с която ще поиска местните парламентаристи да преразгледат решението си.

Председателят на Общински съвет Хасково Таня Захариева заяви, че капиталовата програма може да се актуализира. Тя заяви, че имало достатъчен преходен остатък от миналата година и с тези средства можело да се асфалтира. Тя обаче пропусна да обясни, че това може да стане само, ако има решение на местния парламент. След като Захариева чу следващия ни въпрос, как така са пропуснати 14 села, тя затвори телефона.  

Чуйте гледните точки в звуковия файл