/ Дарик радио, Хасково
Жители на хасковското село Конуш излизат днес на протест. Те са недоволни, че не се дават пари за асфалтиране на улици в селото и искат ВиК канализация.

Пред Дарик радио хората, които блокират пътя Хасково-Кърджали, се заканиха, че ако протестът им не бъде чут, когато тръгне активният туристически поток към Гърция, ще блокират и главния път за Маказа. Кметът Младен Марчев подкрепя своите съселяни и увери, че за техните искания е изпратил докладни записки до кмета на община Хасково Добри Беливанов.

30 000 лв. и 60 метра асфалтиране на една от улиците получи Конуш за последните 3 години, посочиха хората.

С. Конуш, Протест
Дарик радио, Хасково

 

Съветниците на Хасково орязаха ремонтите в 14 села, Стамболийски излезе на протест


Това е второто село от община Хасково, което излиза на протест с искания за нов асфалт и канализация. Преди близо две седмици подобно недоволство имаше и в с. Стамболийски.

В писмена позиция от общината съобщиха, че се подготвя обществена поръчка на стойност 288 900 лв. за асфалтиране на улици в селата, като се очаква скоро да бъде обявена. Разпределението на средствата за 36 малки населени места ще направи комисия от експерти в администрацията, която ще набележи най-компрометираните настилки на улици в селата, като всеки кмет сам ще посочи проблемите участъци и ще посочи най-неотложните за ремонт участъци, посочиха от администрацията.

Жителите на село Конуш обаче, не вярват на обещания и настояват за проблема им общината да намери бързо решение, като се заканват, че ако това не се случи, блокадите ще продължат.