Безплатна синя зона
Безплатна синя зона
Промени в Синята зона на Хасково одобри местният парламент. Предложението бе прието с 34 гласа „за“ и 2 „въздържал се“.Част от Синя зона вече ще е улица „Иван Вазов“ зад Бизнесцентъра - от улица „Добруджа“ до улица „Христо Ботев“.

Без „Синя зона“ в Хасково в празничните дни

По булевард „България“ се премахват 17 места от улица „Арда“ до пощата в посока спирката до комплекс „21 век“, като остават тези пред пощата. Отпадат и 26 места от южната страна на булеварда след спирката пред Изчислителния център до входа за складовете на бившия хлебозавод. От Синя зона отпадат и пресечките на Зеленчуковия пазар „Княз Богориди“, „Константин Фотинов“ и „Кавала“.

Към нея се добавят 4 места на улица „Одрин“ - западната страна от кръстовище с улица „Малъ тепе“ до кръстовище с булевард „Съединение“, като се премахне пространството между ДСК и фирма „Марса“ в северната част на площад „Свобода“.

На есен приключва благоустрояването на междублокови пространства в Хасково

Премахва се и пространството между ДСК и „Райфайзенбанк“, както и 10 места от източната страна на улица „Александър Стамболийски“ от площад „Свобода“ до булевард „Съединение“. Включват се улица „Ивайло“ от кръстовището с „Александър Стамболийски“, по „Стамболийски“ от площада до „Ивайло“ и по „Стамболийски“ от „Ивайло“ до „Съединение“.

Отпада Синята зона по западната страна на булевард „Стефан Стамболов“ от улица „Цар Калоян“ до площад „Лебеда“, както и улиците „Патриарх Евтимий“  северно от площад „Свобода“, „Хан Кубрат“-  от „Преслав“ до „Отец Паисий“, „Драгоман“- от „Атанас Танев“ до булевард „България“ и „Васил Друмев“- от „Отец Паисий“ до „Преслав“.

Промени бяха утвърдени и за работното време на Синята зона, което ще е от 8:30 до 17:30 часа.