/ БТА
Окръжна прокуратура - Хасково наблюдава досъдебно производство за повредено имущество на значителна стойност чрез взрив вследствие на химична реакция. Инцидентът е станал в апартамент, като при него е пострадал мъж на 45 г., съобщиха от прресцентъра на държавното обвинение.

Мъж е с изгаряния след взрив в апартамент в Хасково

Сигнал за взрива в жилищен блок на ул. "Видин" е подаден вчера в 5:42 часа часа, уточниха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Хасково. 

В хода на разследването е извършен оглед на местопроизшествието от криминалисти и специалисти от Научно-техническата лаборатория и от такива при Националния институт по криминалистика на МВР в София.

Иззети са веществени доказателства, индикиращи на дейност по производство на наркотични вещества, като разследването се провежда и за извършено такова престъпление. Назначени са експертизи. Разследването по случая продължава, казаха още от прокуратурата. От областната полиция допълниха, че в хода на работата в междуетажно пространство на входа полицаите са намерили и иззели 200 грама бяло кристално вещество и около 20 грама суха зелена листна маса.

Пострадалият при инцидента мъж е откаран в Спешното отделение на болницата в Хасково с около 40 процента изгаряния в областта на корема и краката, по първоначални данни на полицията. Той е транспортиран в Пловдив в Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия на Университетската болница “Свети Георги”. От болничното заведение съобщиха, че пострадалият е в тежко състояние, с над 20 процента изгаряния. Опериран е по спешност. Лекарите полагат всички усилия за подобряване на неговото състояние, допълват от болницата. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Кореспондент на БТА Николай Грудев