/ iStock
Окръжната прокуратура в Хасково привлече като обвиняем мъж на 50 г. за опит за контрабанда на марихуана за 22 400 лв. на „Капитан Андреево“, съобщиха от обвинението.

Той е обвинен и за това, че на същата дата в едногодишен срок от наказването му по административен ред за управление на моторно превозно средство без съответно свидетелство за управление е управлявал кола.

Иззеха марихуана, скрита в детско столче на „Капитан Андреево“ (СНИМКИ/ВИДЕО)

На 3 юни, на пункта в посока от България към Турция, на трасе изходящи  леки автомобили и автобуси, се установил автомобил с български регистрационен номер, управляван от българския гражданин.

ОД на МВР-Хасково

Водачът бил сам. Превозното средство било отклонено за проверка. При извършената такава в резервната гума контролните органи са открили вакуумирани 22 броя полиетиленови пликове, в които имало суха зелена листна маса.

При направения полеви тест сухата маса позитивирала на марихуана. Наркотичното вещество е с тегло 5,610 кг и е на стойност 22 440 лева. По делото се извършват действия по разследването.

ОД на МВР-Хасково

Водачът на автомобила е бил задържан за срок до 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение - постоянен арест спрямо него.