/ iStock/Getty Images
Окръжна прокуратура - Хасково привлече като обвиняеми трима български граждани за опит за контрабанда на марихуана, съобщиха от държавното обвинение.

Случаят с Т.Т., 20 г., Д.Х., 25 г. и Б.Т., 24 г., е от 29 януари на ГКПП "Капитан Андреево". Те опитали да пренесат в Турция през пункта наркотичното вещество с тегло 6,650 килограма и на обща стойност 26 600 лева.

Т.Т. управлявал лекия автомобил. Превозното средство било отклонено за щателна митническа проверка. При извършването й в газовата бутилка на митничарите открили полиетиленов чувал със суха зелена листна маса. При направен полеви тест тя дала положителен резултат на марихуана.

В хода на разследването се установило, че съпричастни към извършване на престъплението били още Б.Т., който подбудил и подпомогнал Т.Т, както и Д.Х, който също го подпомогнал.

Водачът на автомобила и съучастниците му са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои прокуратурата да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо тримата обвиняеми, се допълва в съобщението.
БТА