/ iStock/Getty Images
Премахнаха незаконни постройки в Община Свиленград. В акцията, която се ръководи от архитект Атанас Киризиев, участват Общинското предприятие „Благоустрояване и озеленяване” и представители на МВР, РЗИ, EVN, ВиК, съобщиха от Общината.

Общината се е задействала по сигнали и жалби на граждани, съгласно Закона за устройство на територията за сгради пета и шеста категори.

Постройките са общо 8 и се намират в местност Мумнево, над квартал „Простор” и са разположени върху земеделски земи на частни собственици и общински път.

Община Хасково

Това е поредна акция на Общината и от 2009 г. насам са премахвани периодично незаконни постройки.

Няма да правим компромис при спазването на закона, заяви кметът на общината арх. Анастас Карчев. Дали сме достатъчно дълъг срок за доброволно премахване, като още миналата година изпратихме предупредителни писма. Ако има хора, които обитават постройките, те трябва да се върнат по адресните си регистрации. Всички имат лични карти и повечето са от други населени места.

В акцията са съборени три постройки, две са били премахнати по-рано доброволно, остават три, които са в предупредителен срок.