/ МВР
В Свиленград беше открита изнесена приемна на инспектор "Детска педагогическа стая".

„Благодарим на община Свиленград за предоставеното помещение. То ще бъде от полза както за децата и техните родители, така и за служителите, работещи по превенция на детската престъпност“, заяви по време на кратката церемония комисар Николай Бакърджиев.

Изнесената приемна е реализирана по проект, иницииран от районното управление и общината.  Помещението е предоставено с договор за безвъзмездно управление – общинска собственост и се намира на улица „Бурденис“ № 2, ет. 4 в сградата на Дирекция „Социално подпомагане“. 

МВР

За обзавеждането му са усвоени средства от Закона за държавния бюджет за 2021г. по функция „Отбрана и сигурност“, група „Полиция, вътрешен ред и сигурност“. От община-Свиленград са предоставени лаптоп  проектор за провеждане на обучения с деца в и извън учебните занятия.

Целта на изнесената приемна е провеждането на индивидуална работа с деца и родители, превенция с групи деца, възможност за обучителни семинари, заседания за екипна дейност с учащи и с други институции.

На откриването присъстваха председателят на районния съд, зам.- районният прокурор на РП Хасково, директори на училища и педагогически съветници.