Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна / iStock/Getty Images
Разкриване на временен приют за бездомни лица, регистрирани на територията на община Хасково, предлага в докладна до Общинския съвет кметът Станислав Дечев, съобщиха от общината. Идеята трябва да бъде обсъдена и гласувана на заседание на 30 октомври.

Според нея, за временен подслон ще бъдат използвани помещения на втория етаж на сградата на Обществената къпалня в кв. "Република". Те са със самостоятелен вход, санитарен възел и коридор към него, което ги прави достъпни и лесно охраняеми. Бездомните няма да пребивават постоянно, помещенията ще се ползват от 17,30 до 9,00 часа, се уточнява в докладната.

Раздават гъбена чорба в димитровградското село Райново

В нея се допълва още, че помещенията ще бъдат осигурени с минимум условия за временно пребиваване - 2 легла, като при недостиг на легла ще се осигурят допълнителни. Отоплението е предвидено да бъде с налични климатици.

Периодът на осъществяване на услугата ще бъде до края на март 2021 година. Средствата, необходими за осъществяване на дейността, ще бъдат за сметка на община Хасково, се посочва още в предложението.
БТА