Помощ за Ники от съветник в Димитровград. Апелира и колегите му да дарят
Помощ за Ники от съветник в Димитровград. Апелира и колегите му да дарят / netinfo

500 лв. за лечението на 16-годишната Ники дари днес новоизбраният в общинския съвет на Димитровград Тоню Тонев. Прочетох зова за помощ, който майката на момичето- Росица Ленкова, отправя чрез медиите. Разбрах и, че средствата трябва да се съберат по възможно най-бързия начин, защото в понеделник- 2 ноември, заминават за лечение в Турция. Затова апелирам и към колегите, които вече са избрани за общински съветници и кметове, също да дарят за това момиченце поне една своя заплата, коментира Тоню Тонев.

Помощ за Ники от съветник в Димитровград Апелира и колегите му да дарят
netinfo

За първи път участвам в избори и за мен те приключиха на 25 октомври. Затова сега си позволявам да отправя подобен апел- да докажем на практика посланията от предизборните си кампании, че искаме да работим за хората, в тяхна полза, помощ и подкрепа. Искам да стартирам работата си в общинския съвет на Димитровград с нещо добро и истинско, още повече, че историята на тази майка, която се грижи сама за 16-годишната си дъщеря, след като бащата е починал, ми е емоционално близка, аргументира се Тонев.

Вчера майката на 16-годишната ученичка от ПМГ Хасково Ники- Росица Ленкова, се обърна чрез медиите с молба за помощ към всички добри и състрадателни хора. Дъщеря й се нуждае от лечение в Турция. На 15 септември на Ники е поставена страшната диагноза Сарком на Юинг (рак на костите). На 30 септември момичето е оперирано в софийската болница “Св. София”. От турската клиника искат да направят изследванията отново, за да назначат химио и лъчетерапия. Семейството все още не е наясно дори с необходимите средства за това. В понеделник, 2 ноември, трябва да заминат за Турция. Събират пари назаем за пътуването, престоя и лечението, но те вероятно няма да им стигнат. Само за Позитронно емисионен томограф необходимата сума е 4 000 лв.

Дарик радио се присъединява към апела на самотната майка за помощ. Нека всички добри и състрадателни хора, които имат възможност, да помогнат в бедата.

Дарителската сметка

Пощенска банка:

BG66BPBI 7926 106 4334 801
BIC: BPBIBGSF

 

Росица Ленкова