Гочо Гочев, Димитровград
Гочо Гочев, Димитровград / Дарик радио, Хасково
Полицай и треньор по джу-джицу издаде детски стихове и роман
101363
Полицай и треньор по джу-джицу издаде детски стихове и роман
  • Полицай и треньор по джу-джицу издаде детски стихове и роман
Дългогодишният полицай и треньор по джудо и джу-джицу Гочо Гочев от Димитровград издаде две детски книжки. В препълнената до краен предел зала на Клуба на дейците на културата снощи той представи стиховете за деца „Патешка математика“ и детския детективски роман „Лятото на киселите краставички“.

Гочо Гочев, Димитровград
Дарик радио, Хасково

Двете творби представиха неговата учителка по литература Милева и директорът на димитровградската езикова гимназия Красимир Кръстев. Поздравиха го бивши и настоящи колеги, възпитаниците му от школите по джудо и джу-джицу, които пожелаха да продължава да твори.

Гочо Гочев, Димитровград
Дарик радио, Хасково

Гочо Гочев разказа, че започнал да пише преди малко повече от година. За детските стихчета го провокирал синът му Митко, който с тях по-лесно усвоявал училищните уроци. Той е и първият читател за творчеството на баща си, с който казва, че се гордее.

Гочо Гочев, Димитровград
Дарик радио, Хасково

Гочо Гочев в момента работи в Районното управление на полицията в Гълъбово и е главен инструктор по лична самозащита към ОД на МВР-Стара Загора.
 

Димитровград с балкански шампиони по джу-джицу


Признава, че намира време за литературно творчество най-често след работа, по-късно вечер, когато вместо да гледа телевизия, предпочита да пише. Вече работи над продължение за детския детективски роман „Лятото на киселите краставички“, като е замислил да се превърне в поредица. Първият роман включва и действителни случки, признава още Гочев.

Звукова картина от премиерата и какво сподели полицаят Гочо Гочев чуйте в приложения файл.