Поли Генова пее в Свиленград. Откриха първата Къщичка за книги там
Поли Генова пее в Свиленград. Откриха първата Къщичка за книги там / DarikNews.bg, Архив и Община Свиленград

Възпоменателно честване под мотото "Живот за другите" организират в Свиленград по повод 80 години от смъртта на д-р Страшимир Дочков общинската библиотека и историческият музей от 17 часа, в залата на музея. Честването е част от програмата на общината по повод Деня на Свиленград- 5 октомври. В навечерието му, от 19 ч. днес в залата на читалище „Просвета“ е концертът на българската звезда от Евровизия Поли Генова.

Поли Генова пее в Свиленград Откриха първата Къщичка за книги там
netinfo

Като част от празничната програма за Деня на Свиленград бе открита и първата Къщичка за книги там. Тя е поставена в парк „Сухата река”, между фонтана и детската площадка. Къщичката е изработена от дърво и украсена с резбовани елементи от дърворезбаря Радко Бъчваров, а книгите са събрани от дарители.

Поли Генова пее в Свиленград Откриха първата Къщичка за книги там
netinfo

 

Инициативата е на доброволци, членове на фондация „Изкуството да живеем” и е реализирана със съдействието на библиотеката и община Свиленград. „Къщичката не се заключва. Всеки може да си вземе книга, да почете в парка или вкъщи, след което да я върне. Ако желаете, можете да вземете за себе си книга от там, но тогава оставете някоя ваша, също така хубава книга в къщичката. Тя е на всички, нека да си я пазим”, коментира Ивалина Недева – експерт в дирекция „Хуманитарни дейности” в общинската администрация и главен организатор на инициативата. Доброволческото начинание продължава, като се събират средства и книги за нови къщички, които ще бъдат поставени на други обществени места за ползване от всички в Свиленград, информират от общината.