По- евтин хляб за пенсионерите, за останалите цената остава същата до края на годината
По- евтин хляб за пенсионерите, за останалите цената остава същата до края на годината / netinfo
Среща с представители на социални служби, на която да бъде коментирана възможността за подпомагане на възрастни хора от региона с по- евтин хляб ще бъде организирана следващата седмица. Инициативата е на областният управител Райна Йовчева и е коментирана на среща днес с хлебопроизводители и пенсионери от региона.

Възрастните хора, които ще получават хляб на цена от 80 стотинки ще бъдат подбрани чрез критерии, уточни след срещата председателят на Федерацията на хлебопроизводителите в Хасково Янчо Вутов. Той допълни, че ако няма чувствително завишение на цените на тока, горивата и основни суровини, цената на хляба в Хасково ще се задържи до края на тази година.

Като лаишки определи Янчо Вутов изказванията за добра реколта, която ще намали цената на хляба. По думите му количествено добивът на зърно от 4 млн. и 400 хиляди тона наистина е рекорден за последните 10 години. Реално по- малко от половината зърно е годно за брашно, с уговорката обаче че цената все пак е по- ниска, но тенденцията е за покачване.