Пенсионери, ученици и БСП на обсъждането на бюджет 2011
Пенсионери, ученици и БСП на обсъждането на бюджет 2011 / netinfo

Двайсетина младежи, толкова пенсионери, общинските съветници Антон Иванов и Георги Майоров и общинското ръководство на БСП бяха единствените, които присъстваха на общественото обсъждане на проектобюджет 2011 на Хасково, което се проведе днес.  50,8 млн. лв. е бюджетната рамка на общината за настоящата година.

Малко над 25 млн. лв. от тях са собствени приходи, останалите държавна субсидия. Капиталовата програма не е впечатляваща, усилията ще са насочени към издължаване на стари плащания и продажба на общинска собственост, за да бъдат осигурени средства за това, каза кметът Георги Иванов.

Той влезе в остър спор с активистите на БСП, които го упрекнаха в липса на прозрачност при формиране на бюджета. Няма да отговарям на предизборни провокации, отговори Иванов. Направените от присъстващи на дебата граждани предложения -  общината да финансира програма за младежки дейности, а пенсионерските клубове да ползват читалищната база ще бъдат внесени за разглеждане на някое от следващите заседания на общински съвет.