Движението по магистралата се възстановява поетапно
Паднала вишка блокира движението по магистрала „Марица“, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Инцидентът е станал по време на изграждане на електропровод на аутобана между Хасково и Харманли. Пострадал е работник, съобщи БНТ




Временно е ограничено движението при км 53 на АМ "Марица" в участъка Хасково-Харманли в платното за ГКПП "Капитан Андреево" поради паднала вишка по време на изграждането на електропровод.



Въведен е обходен маршрут: от пътен възел "Димитровград" по пътя Хасково - Харманли - по пътя Пловдив - Свиленград - пътен възел "Тополовград" - АМ "Марица".

Движението по магистралата в района на 56 км се възстановява поетапно, съобщиха от Областното пътно управление в Хасково.

Трафикът по аутобана в едната посока е спрян от 9:00 часа сутринта, когато вишка падна върху пътното платно при планирано строителство на високоволтов електропровод.

"Намиращият се в коша на вишката работник пострада и бе откаран в болница. Вече е пропусната "тапата" от леки автомобили, която се образува заради инцидента", уточни директорът на Областното пътно управление в Хасково инж. Радостин Ламбрев.

По негови думи в момента е започнало и пропускането на престояващите камиони. Самият товарен автомобил с вишката е изтеглен.