/ Община Харманли
В училище„Неофит Рилски“ в Харманли беше официално открита специална платформа за улеснение придвижването на деца с двигателни проблеми. С подобно съоръжение до момента не е разполагало нито едно училище не само в Харманли, а и в цяла Хасковска област.

В Харманли подариха луксозна книжка на хората

Лентата на новата придобивка прерязаха кметът на Харманли - Мария Киркова, Христина Боева - началник на РУО-Хасково, Незабравка Белева-държавен експерт от МОН и директорът на СУ „Неофит Рилски“ - Боряна Петрова.
 
4 одобрени проекта за община Харманли

Изграждането на платформата е била належаща поради нуждите на учащ се там ученик. До момента детето е посещавало учебните занятия носен на ръце от своя брат и
съучениците си. “Горди сме, че съвместните усилия на държавната и общинската ни администрации, позволиха днес, в Харманли, да открием първото подобно съоръжение”, каза г-жа Киркова.

“Благодарни сме на подкрепата на Министерство на образованието и науката и лично на министър Вълчев за бързата реакция и отпуснатите средствата за изграждането на съоръжението”, допълни тя.

Дават 3 млн. лв. на Харманли по проект

Кметът на Харманли е мотивирал пред МОН спешната нужда от монтиране на платформата в СУ „Неофит Рилски“ през декември 2017, а средствата са отпуснати почти веднага.
 
“Община Харманли ще продължава да е обърната към проблемите на потребителите на социални услуги и да търси финансиране за реализирането на проекти, осигуряващи достоен начин на живот на хората от рисковите групи.

Изграждат в Харманли център за подкрепа на деца с увреждания

Защото грижата за тези хора е индикатор за развитието на обществото ни, а осигуряването на равен достъп до услуги за тях е общински, държавен и европейски приоритет” каза кметът на Харманли Мария Киркова.