/ Агенция „Митници“
Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем турски гражданин
На 21 февруари на ГКПП "Капитан Андреево" на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси“ пристигнал автобус с 23 пътници, пътуващ от Турция през България за Румъния. По метода „анализ на риска“ превозното средство и пътуващите в него лица били селектирани за щателна митническа проверка.

Служител на Агенция „Митници“ забелязал, че един от пътниците бил видимо притеснен и нервно крачил до входа на помещението за проверки. На лицето бил извършен личен преглед и в поставен на кръста му еластичен колан митническите служители открили 4 броя пакети, в които били укрити изделия от жълт метал – пръстени, медальони, гривни, синджири, колиета и обици. Според експертизата на вещото лице откритите 876,90 грама бижутерийни изделия били от 14 и 22-каратово злато и са на обща стойност 88 331 лева.

Контрабандните златни накити са били задържани.

По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор.

По разпореждане на Окръжна прокуратура-Хасково на 52-годишния турски гражданин е повдигнато обвинение. Спрямо същия е била взета мярка за неотклонение „Гаранция в пари“ в размер на 3000 лева, както и „Забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на Окръжна прокуратура-Хасково.

Разследването по случая продължава.
Прокуратура на Република България