/ Агенция „Митници“
Митничари откриха контрабандни 12 062 грама сребърни и 55.6 грама златни накити на стойност 102 056 лева при две проверки на превозни средства, влизащи в страната от Турция на „Капитан Андреево“, съобщиха от Агенция „Митници“.

Агенция „Митници“

При единия от случаите накитите са били укрити от пътничка в автобус, който пристига на пункта на 18 февруари. Превозното средство с турска регистрация е селектирано за щателна митническа проверка.

Иззеха контрабандни златни бижута за 334 150 лв. на „Капитан Андреево“

В хода на контролните действия в личния багаж на жена на 46 години, украинска гражданка, са открити изделия от благородни метали пръстени, медальони, гривни, колиета, обици.

Според направената от вещото лице експертиза по-голяма част от изделията са от сребро - проба 925 с общо тегло 9323 грама. Открити са и накити от 14-каратово злато с общо тегло 55.60 грама. Общата стойност на контрабандно пренасяните изделия е 80 144 лева.

Агенция „Митници“

По случая се води разследване под надзора на прокуратурата. Другият случай e от 7 февруари, когато на на трасе „Входящи товарни автомобили“ пристига влекач с полуремарке, с турски регистрационен номер, превозващ групажна стока от Турция за Франция.

При извършената щателна проверка, в пет от колетите с декларирана стока, се установява, че са укрити пакетчета със сребърни бижутерийни изделия. Общото им тегло, според експертната оценка е 2739 грама на стойност 21 912 лева. На водача на товарния автомобил - турски гражданин, е съставен акт.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня