Откриха изчезнала 80-годишна старица в района на Баните
Откриха изчезнала 80-годишна старица в района на Баните / netinfo

Изгубила се 80-годишна старица в района на Баните бе открита след съвместни усилия на полицаи, доброволци от Туристическия съюз, ловната дружинка на село Минерални бани и хора от селата Спахиево и Горно Брястово, информираха от полицията.

Хасковлийката заедно с 55-годишната си дъщеря, 24-годишния си внук и 50-годишен приятел на семейството, излязла през почивните дни на разходка в гората, близо до хижа Аида. Преди да стигнат връх Аида, туристите се отклонили по пътека и решили да разгледат пещера, намираща се под скала. Оставили 80-годишната старица в беседка за около двайсетина минути сама. След като излезли от пещерата, не я открили и тръгнали да я търсят. След неуспешни си опити, внукът позвънил на телефон 112. Полицейските служители предприели незабавни действия по издирването на жената, които продължили цяла нощ. В хода на издирването е използвана и подвижна термовизионна камера, обслужвана от гранични полицаи. Създадените мобилни групи от служители и доброволци открили жената на следващия ден в 13 часа заспала в дере на около 2 км от село Спахиево.

Уплашената старица е транспортирана от полицаите до селото, където е чакал екип на Спешна помощ, където е прегледана и вече е прибрана от семейството си.